Menu

Nordisk Carpaccio af Hjort

Lækker og nem forret/mellemret som kan forberedes i god tid og smager som en drøm!

(4 pers.)

Ingredienser 

400g afpudset Hjortefilet
100g frisk palmekål eller grønkål
1 skive god rugbrød
50g god ost, f.eks. vesterhavsost
urteolie
friske urter
smør

råsyltede rødløg

sauce
1 dl olivenolie
1 tsk god sennep
2 spsk fløde
1 håndfuld friskhakket persille eller basilikum.

Har man god tid, forberedes dette dagen før. Dette er dog ikke et must!

Hjortefileten afpudses og rulles evt. i peber eller friske urter. Derefter rulles den ind i et stykke madlavningsfolie, således at formen er helt rund. Fileten fryses nu til dagen efter.

Hjortefilen afpudses og brunes hård hele vejen rundt, dette må maks. tage 1 min. Rugbrødet skæres i tern og brunes i smør til det er helt sprødt, og drysses med lidt havsalt. Kålet snittes og ristes på panden med lidt smør i ca. 2 min til det får en flot gylden farve. Alle ingredienserne til saucen blandes sammen og smages til. Fordel saucen på 4 tallerkener og smør den ud.

Hjortefileten skæres i tynde skiver og lægges på tallerkenen så saucen er dækket. Fordel derefter kål, rugbrødstern og de syltede løg på tallerkenen. Riv lidt ost groft over anretningen, og giv til sidst retten et skvæt af urteolien og en ordentlig omgang salt og peber.

Velbekomme!
Rævhede Naturprodukter

Carpaccio

 

 

 

Andesauce

Lavet på Rævhedes Andefond

(6 pers.)

Ingredienser

2 spsk mel

2 spsk andefedt eller god smør

1 flaske Rævhedes Andefond 250ml

Først skal der laves en Roux! Andefedtet/smørret smeltes i en tykbundet gryde. Dernæst tilsættes melet og omrøres til der samles en masse. Efter 5 min svag varme/omrøring bør det ikke smage mere af mel.

Derefter kommer du andefonden i og rører rundt. Lad saucen småsimre i mindst 30 min. Smag til med ribsgele samt evt. sky fra anden.

Velbekomme!
Rævhede Naturprodukter

 

 

Hjortekøllebøffer med polenta og rysteribs

(2 personer)

Ingredienser

2 køllebøffer af hjorteinderlår eller tyksteg ca. 300-350 gram

4 kviste timian

2 fed hvidløg

Olie til stegning

1 dl majsgryn

Bøgehatte

1 bakke ribs

2 spsk sukker

Grønt pynt - vi har brugt ærteskud og kørvel

Tag kødet ud af køleskab et par timer før tilberedning.

Kom salt og peber på og steg ved høj varme i olie (ikke olivenolie som bliver bitter ved høj varme)

Kom 2 fed knust hvidløg og timian på panden mens kødet steges.

Steg bøfferne 3-5 minutter på hver side og lad dem hvile 3 minutter før servering.

Sauce

2 spsk balsamico

4 spsk portvin

125 ml vildfond (en halv flaske) eller fond kogt på vildt rester/knogler

2 tsk vildtkrydderi

1 klat/spsk blåskimmelost - vi har brugt en Saint Agur

25 gram smør

Kom balsamico og portvin i en gryde og kog ned til det ligner en tyk sirup. Kom fond og krydderi på og kog igen ned til det halve.

Kom en lille klat blåskimmelost i og lad smelte. Tag gryden af blusset og pisk kolde smørtern i.

Polenta

1 dl polentagryn

2 dl vand

Bring 2 dl vand i kog. Drys 1 dl polentagryn i under omrøring. Gør det så langsomt, at det hele tiden koger - så klumper det ikke.

Kog ved meget lavt blus i ca. 30 minutter og rør jævnligt i grøden så den ikke brænder på og kom derefter grøden i et fad til afkøling (dette kan sagtens gøres dagen før).

Efter afkøling skøres det i ønskede størrelse og pensles med olivenolie.

Steg dem umiddelbart før servering på en grill pande.

Rysteribs

Træk ribs af stilken med en gaffel.

Kom sukker på og ryst det sammen, stil på køl i mindst 1 time.

 

Anretning: Kom polenta på en forvarmet tallerken og læg rysteribs oven på.

Kom bøffen på og hæld sovs over og drys med bøgehatte.

Pynt med grønt.

 

Velbekomme!

Rævhede Naturprodukter

 

Denne opskrift er Lavet Af Erland fra Fjordrejen.dk 

Se også andre fine opskrifter med vildt på hans hjemmeside  Fjordrejen.dk

Kammuslinger på bund af grønt med safransauce.

(4 pers)

Ingredienser

12 stk store kammuslinger

1 bundt forårsløg

½ pakke smør

1 pose spinat

4 dl hvidvin (ikke den dyreste)

2 skalotteløg

1 knivspids safran

2 radisser eller ræddiker - evt. i forskellige farver

Urter til pynt

Start med at hakke løgene helt fint, sauter dem i lidt smør til de er gyldne, hæld hvidvin over og reducér til det halve. Kom safran i og lad stå og trække i 30 min. Pisk koldt smør i før servering.

Vask spinat og forårsløg, snit forårsløgene i strimler, sautér på en pande med lidt smør, lad det stå og dampe i ca. 10 min og smag til med salt og peber og evt. lidt sennep.

Dup kammuslingerne helt tørre, ansalt 5 min. Steg på en pande med rigeligt smør ca 1,5 min på hver side - så burde de være gyldne. Tilsæt evt. lidt citronsaft.

Anret først den grønne bund, læg 3 kammuslinger ovenpå, pynt med radiser og urter og hæld sauce omkring.

Velbekomme!

Rævhede Naturprodukter  

Salat med røget hjorteinderlår

(4 pers.)

Ingredienser

2 stk røget hjorteinderlår
1 lollosalat
1 frissesalat

Olie/eddikedressing
2 dl vindruekerneolie
2 spsk rødvinseddike
½ løg
1 tsk rosmarin
2 kviste persille
Salt og peber

 Pynt
1 bk cherrytomater
Persille

Peberrodsdressing

3 spsk mayonnaise
3 spsk let pisket fløde
2 tsk grovkornet sennep
1 tsk honning
2 spsk hakket peberrod
1 tsk hakkede pistacienødder
Salt og peber

Salaten lægges i koldt vand i 30 min, så den bliver rengjort og dejlig sprød. Alle ingredienser til olie/eddikedressingen køres på en blender i 2 min. og hældes på en brugt vinflaske - så har man altid en god dressing til sin salat. Flasken stilles på køl og rystes før anvendelse. Peberrodsdressingen laves også imens salaten ligger i vand; også her røres alle ingredienser sammen og stilles koldt.

Anretning på 4 store tallerkner: Salaten rystes fri for vand og plukkes i lidt mindre, men grove stykker. Kom salaten i en skål og hæld 2-3 spsk olie/eddikedressing over og vend varsomt rundt i salaten. Fordel salaten på midten af tallerknerne, så den danner en pyramide. Hjorteinderlårene skæres i ½ cm tykke skiver, som lægges 2 og 2 sammen 3 steder på tallerknen op ad salaten. I de 3 mellemrum lægges 1 tsk peberrodsdressing. Salaten pyntes med cherrytomater og persille.

En herlig velsmagende og sund forret.

Som alternativer til hjorteindelår kan der bruges tørsaltet og bøgerøget okseinderlår, hjortehjerte, bøgerøget vildsvineinderlår, tørsaltet og bøgerøget bisoninderlår eller timianrøget zebra.   

 

 

Velbekomme!

Rævhede Naturprodukter 

 

      

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marineret hjortebov

(4 pers.)

Ingredienser

Ca. 1 kg hjortebov

Marinade

 ½ fl. rødvin

 1 dl salatolie

 2 løg skåret i kvarte

 8 stk enebær

 10 stk peberkorn

 2 tsk salt

 75 g smør

 2 dl siet marinade

 2 dl hjortebouillon

 175 g mel

 2 dl fløde

 

Fremgangsmåde

Marinaden røres sammen og kødet marineres og lægges på køl i ca. 6 timer. Kødet skal vendes et par gange mens det trækker. Efter kølningen afdryppes kødet og gnides med salt. Smøret smeltes og brunes i en gryde. Marinaden og vand hældes ved og kødet skal småkoge i ca. 1½ time eller til det er mørt. Skyen hældes fra, jævnes og fløden tilsættes, smages til med salt og peber. Hertil serveres hvide kartofler samt asier eller drueagurker.

 

Velbekomme!

Rævhede Naturprodukter 

 

      

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koteletter med løg og peberfrugter

(4-6 pers.)

Ingredienser  

1-2 koteletter pr. person - ca. 300 gram
2 store løg
2 stk. rød peberfrugt
75 gram smør
salt og peber
1 tsk. estragon

Koteletterne gøres klar til stegning, løgene skæres i halve og derefter i skiver.
Pimenten deles i halve og skæres i tynde strimler.
Smør brunes på panden. Løg og piment steges af og krydres med salt og peber.
Herefter steges koteletterne i smørret og krydres med estragon, salt og peber.
De skal stege i ca. 2-3 minutter på hver side.
Koteletterne anrettes på et fad med løg og piment henover.
Hertil serveres salat og lune flutes.

 

Velbekomme!

Rævhede Naturprodukter 

 

      

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kold dyrekølle med karry

Ingredienser (4 pers.)

600-800 g kold dyrekølle i skiver
2-3 salatblade (til pynt)

 

Karry kartoffelsalat
1 kg kogte aspargeskartofler
2 stk finthakket løg
3 dl frosne majs
2 tomater i både (til pynt)

 

Karry dressing
3 dl syrnet fløde
3 spsk vindruekerneolie
2 tsk karry
Salt og peber

Fremgangsmåde

Kartofler, løg og majs blandes i en skål. Dressingen blandes og hældes over kartoffelblandingen og der pyntes med tomatbådene.
Kødet anrettes på et lille fad og pyntes med salatblade. 

 

Velbekomme!

Rævhede Naturprodukter 

 

      

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indbagt hjorteryg i saltpude med hasselbach gulerødder

Ingredienser 

Ca. 2 k. hjorteryg
500 g groft salt
2-4 stk æggehvider
½ tsk peber
1 tsk estragon
1 stk merian
½ tsk paprika

Saltpuden
Det grove salt kommes i en skål og røres sammen med 2 hvider, derefter blandes peber, estragon, merian og paprika i. Konsistensen på massen skal være lidt fugtig, men ikke for våd. Hvis det er nødvendigt, blandes de sidste 2 hvider i. Massen smøres på hjorteryggen, så den er pakket helt ind.

Hjorteryggen afpudses for sener, derefter løsner man fileterne helt inde ved rygbenet og ned langs ribbenene, så de er helt fri af benene. Ryggen sættes i en varm ovn ved 250 grader og brunes godt af i 20 min. Herefter tages den ud og afkøles i 15 min. Så lægges saltpuden på. Ovnen skrues ned på 180 grader og ryggen steges færdig ved 180 grader i 60 min.

Hjorteryggen anrettes på spækbræt eller fad - saltpuden løsnes ved at slå ganske let på den med skaftet på en kniv og så løfte den af. Dette kan man gøre inden serveringen og evt. skære kødet i skiver, lægge det på ryggen igen med saltpuden over.

Hvidløgskartofler
1 kg pillekartofler
75 g smør
½ tsk paprika
Salt og peber
2 fed hvidløg - presset
Kartofler koges til de er næsten møre, herefter pilles de og afkøles. Smørret smeltes, og når det er bruset af kommes kartoflerne på. Det pressede hvidløg, salt, peber og paprika kommes på og kartoflerne steges til de er brunede godt af. Kommes i ovnen i ca. 15 min. inden serveringen.

Hasselbach gulerødder
8 stk. mellemstore gulerødder
1 stk. bladselleri
2 stk. grøn peber
1 stk. citron
salt og peber
75 gram smør
Gulerødder skrabes og skylles, herefter ridses de halvt igennem. Bladsellerien skylles, bladene fjernes og stænglerne skæres i bjælker på ca. 5 cm. Den grønne peber renses og skæres i strimler på langs i ca. ½ cm bredde. Det lægges så i et ildfast fad, citronen presses over grønsagerne, disse krydres med salt og peber. De 75 gram fordeles i klatter, herefter steges det i 45 min. ved 180 grader.

Estragon og hvidløgssauce
½ fl. hvidløg
2 tsk. tørret estragon
3 fed presset hvidløg
2 stk. løg
salt og peber
kulør
Løgene pilles og hakkes fint, brunes af i smør, hvidvinen kommes i sammen med estragon og pressede hvidløg. Dette koges ind til under halvdelen, trækkes af ilden og melet drysses på. Når melet har suget væde sættes gryden over ilden igen ved svag varme.
Herefter koges det godt igennem, fløden tilsættes, kulør tilsættes til farven passer, smages til med salt og peber. Lad saucen stå ved svag varme og simre i ca. 1 time. Lige før serveringen hældes stegeskyen fra hjorteryggen og hasselbach gulerødderne i og piskes ind i saucen. Hertil kan serveres salat og flutes.

 

Velbekomme!

Rævhede Naturprodukter 

 

      

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvidvinsbovsteg med hvidløgskartofler, gratinerede tomater og flødesauce

Ingredienser (4 pers.)

1 kg hjortebov
2 tsk salt

3 dl hvidvin
1 tsk estragon
1 finthakket løg
1 tsk merian
1 dl hjortebouillon

Sauce
2 dl piskefløde
Salt og peber
Evt. kulør
Boven gnides med salt,
lægges i et ildfast fad og brunes i 20 minutter ved 200 grader.
Hvidvin, bouillon, estragon, løg og merian koges ned i en gryde i ca. 10 minutter.
Blandingen sies og hældes over kødet. Stilles i ovnen i ca. 30-35 minutter eller til kødet er mørt.

Skyen hældes fra og fløden tilsættes, lad saucen simre ved svag varme i 10 minutter mens stegen trækker, der smages til med salt og peber, tilsættes evt. lidt kulør.

Ved anretningen skæres kødet ud i tynde skiver.
Hertil serveres hvidløgskartofler, gratinerede tomater og flødesauce.

Hvidløgskartofler 
1 kg kartofler
2 fed hvidløg
1 spsk salt
3 dl piskefløde
2 spsk revet ost
1 løg
Salt og peber
Paprika
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver. Løg og hvidløg pilles og hakkes fint.
Kartofler, løg og hvidløg lægges lagvis i et smurt ildfast fad, fløden hældes ved, krydres med salt, peber og paprika. Stilles i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time.
Den revne ost drysses over, når halvdelen af tiden er gået.

Gratinerede tomater
4 stk fuldmodne tomater
1 tsk salt
Rasp
Tomaterne halveres, drysses med salt og merian, lidt rasp drysses over.
Gratineres i ovnen ca. 5 minutter ved 225 grader.

 

Bon appetit

Rævhede Naturprodukter 

 

      

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

elite-smily

Login or Registrer

logo