Kastaniefyldt hjortekølle
med kartoffelgratin
Til 4 personer
Ingredienser
- 1,5 kg udbenede hjortekøller
- 2 tsk tørret rosmarin
- 2 stk tørret estragon
- 150 g kastaniepuré
- 2 dl piskefløde
- 2 skiver sandwichbrød uden skorpe
Sådan gør du
Salt og peber
Kastaniepuré og smulret sandwichbrød blandes godt med piskefløden.
Rosmarin og estragon blandes i massen. Smages til med salt og peber.
Fyld hjortekøllen med kastaniemassen og ombind. Varm ovnen op på 200°C.
Køllebøf
- 4 hjorte køllebøffer
- 2 ½ dl. Vildtfond
- 2 dl. Vand
- 2 ½ dl. Piskefløde
- 2 spsk. Citronsaft
- 1 tsk. Engelsk sauce
- 1 lille glas tyttebærsyltetøj
- 250 g. champignons
- 1 stort bdt. Broccoli
- Margarine
- Vildmosekartofler
- Persille
Sådan gør du
De 4 steaks bankes let, krydres med salt og peber og brunes 2 min. på hver side og steges færdig i varm ovn ved 200°C, i ca. 5-7. ved denne fremgangsmåde vil steaken være medium stegt. Kom fonden i en gryde sammen med fløde og vand, og lad det koge i ca. 5 min. saucen jævnes og justeres med kulør, krydres med salt og peber. Champignonerne renses og skæres i kvarte og ristes i margarine, saucen sigtes over svampene og tyttebær kommes i sammen med Engelsk sauce og citronsaft, og koges yderligere ca. 5 min.
Velbekomme!
Rævhede Naturprodukter