Farseret hjortebov

med baconkartofler, peberragout og hvidvinssauce

Til 4 personer

Ingredienser

  • Ca. 1 kg hjortebov

  • ½ tsk. salt

Fyld

  • 50 gram rasp
  • 2 dl. fløde
  • ½ tsk. rosmarin
  • ½ tsk. merian
  • ½ tsk. salt
  • 1 fed presset hvidløg
  • saften fra ½ citron
  • 125 gram hakket champignon

 

Sauce

  • 2 dl. hvidvin
  • 2 dl. fløde
  • 1 dl. vand
  • Hjorteboven udbenes.

Sådan gør du


Fyldet røres sammen og smøres på boven, kødet rulles ikke for fast sammen og holdes sammen med kødpinde. Stegen lægges i et ildfast fad, hvidvin og vand hældes ved, stilles i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time, eller til kødet er mørt. Skyen hældes fra og skummes for fedt, koges op, fløde kommes i. Smages til med salt og peber, kan evt. jævnes lidt, hvis den er for tynd.

 

Baconkartofler

  • 12 mellemstore kartofler
  • 12 skiver bacon
  • paprika

Sådan gør du


Skræl kartoflerne og rul en skive bacon omkring. Læg kartoflerne i et ildfast fad ikke for tæt.
Sæt det i ovnen på risten ved 200 grader i ca. 50 minutter. Pensel kartoflerne med det afsmeltede fedt under stegningen. Krydres med paprika.

 

Peberragout

  • 2 stk. røde peberfrugter
  • 2 stk. grønne peberfrugter
  • 1 stort løg
  • 1 stort madæble
  • 25 gram smør
  • 1 tsk. fin herbes de Provence
  • salt og peber

Sådan gør du
Peberfrugterne renses og snittes fint, løget pilles og snittes, kernehuset tages ud af æblet og skæres i tynde både.
Smørret brunes på panden, løget svitses blank, peberfrugterne og æblet svitses med og det krydres med salt og peber.

 

Bon appetit

Rævhede Naturprodukter 

Produkter

Kontakt

Rævhede Naturprodukter
Sandmosevej 84 Rævhede
9440 Aabybro
Danmark

Tlf.: 9824 3123
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Information

Jimmy Lunde Havgaard valgte i 1989 at tage orlov fra Jægerkorpset og startede dét som i dag er kendt som Rævhede Naturprodukter. Læs mere...

*Vejledende priser
Bemærk venligst, at priserne kan variere afhængig af sæson