hjortefilet2

Hjortefilet med skovsvampe

og tranebærkompot med karamel/rødvinssauce


Ingredienser

  • Ca. 700 g hjortefilet
  • 1 spsk. vildtkrydderi
  • Salt og peber

 

Skovsvampe

  • 200 g skovsvampe (champigon, rørhatte Karl Johan og/eller kantareller)

 

Tranebærkompot

  • 160 g tranebær (kan købes færdig på glas)
  • 3 spsk. Lynghonning
  • 1 knivspids knust enebær 

 

Sauce

  • 125 g sukker
  • 1 dl balsamico 
  • 2 dl rødvin
  •  4 dl vildtfond Evt.(halv fløde halv fond, hvis den er kraftig)
  • 20 g vildtkrydderi
  • 1 knivspids koriander

 

Sådan gør du

Skovsvampe
Skovsvampene vendes i varmt olie og krydres med salt og peber. 

 

Tranebærkompot
Honning koges op med enebær og 3 spsk. vand. Lad lagen trække i 10 minutter og tilsæt herefter tranebær og afkøl kompotten. 

 

Sauce
Sukkeret smeltes til en karamel, hvorefter balsamico og koriander tilsættes.
Lad lagen koge, herefter tilsættes vildtfond og smages til.
Saucen skal nu sigtes og reduceres til ca. 4-5 dl.  

 

Hjortefilet
Fileten krydres med salt, peber og vildtkrydderi, herefter brunes den godt af i en tykbundet gryde i enten olie eller smør.
I et ildfast fad hældes der lidt vildtfond i bunden, hvorefter fileten anbringes.
Lad  det stege i en forvarmet ovn ved 180° i ca. 15 minutter, hvorefter den får lov at hvile i 10 minutter inden udskæringen (gerne tildækket).
Hæld evt. stegeskyen i saucen.   

Server kødet med skovsvampene, tranebærkompotten og saucen. 

Bon appetit!

Rævhede Naturprodukter

 

Udskriv

Produkter

Kontakt

Rævhede Naturprodukter
Sandmosevej 84 Rævhede
9440 Aabybro
Danmark

Tlf.: 9824 3123
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Information

Jimmy Lunde Havgaard valgte i 1989 at tage orlov fra Jægerkorpset og startede dét som i dag er kendt som Rævhede Naturprodukter. Læs mere...

*Vejledende priser
Bemærk venligst, at priserne kan variere afhængig af sæson