hjortefilet2

Hjortefilet med skovsvampe

og tranebærkompot med karamel/rødvinssauce


Ingredienser

 

Skovsvampe

 

Tranebærkompot

 

Sauce

 

Sådan gør du

Skovsvampe
Skovsvampene vendes i varmt olie og krydres med salt og peber. 

 

Tranebærkompot
Honning koges op med enebær og 3 spsk. vand. Lad lagen trække i 10 minutter og tilsæt herefter tranebær og afkøl kompotten. 

 

Sauce
Sukkeret smeltes til en karamel, hvorefter balsamico og koriander tilsættes.
Lad lagen koge, herefter tilsættes vildtfond og smages til.
Saucen skal nu sigtes og reduceres til ca. 4-5 dl.  

 

Hjortefilet
Fileten krydres med salt, peber og vildtkrydderi, herefter brunes den godt af i en tykbundet gryde i enten olie eller smør.
I et ildfast fad hældes der lidt vildtfond i bunden, hvorefter fileten anbringes.
Lad  det stege i en forvarmet ovn ved 180° i ca. 15 minutter, hvorefter den får lov at hvile i 10 minutter inden udskæringen (gerne tildækket).
Hæld evt. stegeskyen i saucen.   

Server kødet med skovsvampene, tranebærkompotten og saucen. 

Bon appetit!

Rævhede Naturprodukter

 

Udskriv