Hjortekøllebøf

med ovnbagte rodfrugter, gulerødder og hvidløg


Ingredienser

  • 2 hjortekøllebøffer à 150 g 
  • 1 tsk. vildtkrydderi
  • Salt og friskkværnet peber 
  • 400 g gulerødder, majroer, persillerødder og jordskokker (varierer efter årstid)
  • 1 dl olivenolie
  • 8 fed hvidløg
  • Lidt frisk timian
  • 1 tsk. hele korianderfrø 

 

Fremgangsmåde

  1. Skræl gulerødder og rodfrugterne, del dem i halve og skær dem i store stykker.
  2. Pil hvidløgene og læg dem sammen med rodfrugterne i et ildfast fad med krydderier og olie. 
  3. Bages i forvarmet ovn ved ca. 190° i 30 minutter til de er møre, men stadig har bid.

  4. Imens rodfrugterne passer sig selv, tilberedes bøfferne.
  5. De krydres med vildtkrydderi, salt og peber, hvorefter de brunes af på en meget varm pande. 
  6. Herefter skrues der ned på halvt blus, hvor bøfferne skal have 3-5 min på hver side. 
  7. Lad derefter bøfferne stå og trække i 10 minutter (gerne tildækket).  

Server med de ovnbagte rodfrugter og evt. årstidens salat. 

Bon appetit

Rævhede Naturprodukter

Produkter

Kontakt

Rævhede Naturprodukter
Sandmosevej 84 Rævhede
9440 Aabybro
Danmark

Tlf.: 9824 3123
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Information

Jimmy Lunde Havgaard valgte i 1989 at tage orlov fra Jægerkorpset og startede dét som i dag er kendt som Rævhede Naturprodukter. Læs mere...

*Vejledende priser
Bemærk venligst, at priserne kan variere afhængig af sæson