Hjortekøllebøf
med ovnbagte rodfrugter, gulerødder og hvidløg
Ingredienser
- 2 hjortekøllebøffer à 150 g
- 1 tsk. vildtkrydderi
- Salt og friskkværnet peber
- 400 g gulerødder, majroer, persillerødder og jordskokker (varierer efter årstid)
- 1 dl olivenolie
- 8 fed hvidløg
- Lidt frisk timian
- 1 tsk. hele korianderfrø
Fremgangsmåde
- Skræl gulerødder og rodfrugterne, del dem i halve og skær dem i store stykker.
- Pil hvidløgene og læg dem sammen med rodfrugterne i et ildfast fad med krydderier og olie.
- Bages i forvarmet ovn ved ca. 190° i 30 minutter til de er møre, men stadig har bid.
- Imens rodfrugterne passer sig selv, tilberedes bøfferne.
- De krydres med vildtkrydderi, salt og peber, hvorefter de brunes af på en meget varm pande.
- Herefter skrues der ned på halvt blus, hvor bøfferne skal have 3-5 min på hver side.
- Lad derefter bøfferne stå og trække i 10 minutter (gerne tildækket).
Server med de ovnbagte rodfrugter og evt. årstidens salat.
Bon appetit
Rævhede Naturprodukter