Krondyrculotte med lækkert tilbehør
med bagte rodfrugter & glaserede perleløg
Til 4 personer
Ingredienser
Krondyrculotte på ca 800g
Vildtkrydderi samt salt og peber
Smør og olie til stegning
Start med at ridse culotten hvis det ikke allerede er gjort (kun i fedtet ikke i kødet!) Krydder med salt peber og Vildtkrydderi, der må godt overdrives lidt med vildtkrydderi. Lad culotten hvile i små 2 timer. Herefter brunes kødet godt af og lægges i ildfast fad (her kan der spædes til med lidt vildtfond)
Giv culotten ca 20 min ved 180 grader varmluft. Herefter kan man give den 5 min på grill program (er også velegnet til grill)
Rodfrugter
- 6 stk små gulerøder skrubbet
- 6 stk store kartofler
- 2 stk pastinak
Rodfrugterne rengøres. Gulerødder halveres på langs, pastinak kvartes og det samme gøres ved kartoflerne. de kommes i en pose med 1 spsk olie og 2 spsk rød vildtkrydderi. Posen rystes og står og trækker minimum 2 timer gerne til dagen efter. Bages i ovnen på risten i en lille time eller til rodfrugterne tager farve.
Glasserede Perleløg
- 200g perleløg
- 2-4 spsk rørsukker
- 2spsk honning
- 1/2 æble i tern og lidt halve vindruer
Sukker smeltes på panden og derefter tilsættes honning og perleløg. perleløgene svitses i ca 20 min. ved svag varme. tilsæt kort før servering æbletern og halve vindruer.
Det hele anrettes som vist på billedet evt kan der supleres med Rævhedes Vildtsauce se link Her
Hertil drikkes en kraftig rødvin
Bon Appetit
Rævhede Naturprodukter