vildtragourt af hjortebov med pappardelle med parmasan

Vildtragout af hjortebov med pappardelle

Ingredienser 

Til 4 personer

Ca. 500-800 g. hjortebov

Olie

1 løg

2 store gulerødder

1 stilk bladselleri 

Frisk rosmarin

2 laurbærblad

1 spsk. mel 

1 spsk. tomatpure

1 spsk. rød vildtkrydderi
fra Rævhede Naturprodukter

50 g. tørsaltet bacon
fra Rævhede Naturprodukter

2 dl. rødvin

1 fl. vildtfond
fra Rævhede Naturprodukter

500 g. pappardelle el. anden pasta

Salt og peber

Vand 

Parmasan


Sådan gør du

Start med at skære din bov i store stykker, ca. 5x5 cm. Brun hjortebov stykkerne godt af i gryden sammen med det tørsalat bacon i tern. Krydre så med salt, peber, tomatpure og det røde vildtkrydderi. Tilsæt gulerødder, løg og selleri som er snittet helt fint. Efter du har sauterede dette i et par minutter, drysses melet over. Tilsæt så vinen og lad det koge ind i et par minutter. Hæld fonden i gryden og evt. lidt vand, hvis kødet ikke er helt dækket af væske, samt tilsæt det friske rosmarin og laurbærblad. Lad det simre indtil kødet er mørt nok til at man kan trække det fra hinanden med to gafler, ca. halvanden time. Kom kødet tilbage i saucen og fjern laurbærbladene og smag retten til med salt og peber. Kog pastaen og vend det i ragouten sammen med friskrevet parmasanost. Server retten med det samme med parmesanost på toppen. 

Udskriv