Vildtfilet med ærter francaise
Ingredienser
Til 4 personer
600 g. hjortefilet fra Rævhede
150 g. tørsaltet bacon i tern fra Rævhede
1 stk. hjertesalat
150 g. perløg
300 g. ærter
1 bdt. asparges
1 bdt. nye danske gulerødder
50 g. smør
En håndfuld frisk mynte og persille
100 ml. bouillon
Grøn vildtkrydderi fra Rævhede
Salt og peber
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180 grader almindelig oven. Start med at brune hjortefilet af på en pande med lidt smør og olie. Krydre med salt, peber og vildtkrydderi ved mellemhøj varme, omkring 3 min. på hver side. Kom kødet i ovenen i 10-12 min. Steg baconternene let sprøde, hvorefter du tilsætter perleløgene, asparges og gulerødderne sammen med bouillionen og lad simmer i 3-4 min. Tag panden af varmen hvorefter du tilsætter smørret, hjertesalat bladene, ærterne, friske persille, mynte og vend alt sammen. Smag til med salt og peber.
Efter at hjortefileten har hvilet i omkring 5 min kan du skære det i skiver. Server med nye kartofler, vendt i smør, citronsaft og friske urter.