hjortefilet hjemmeside

Vildtfilet med ærter francaise

Ingredienser 

Til 4 personer

600 g. hjortefilet fra Rævhede 

150 g. tørsaltet bacon i tern fra Rævhede

1 stk. hjertesalat

150 g. perløg 

300 g. ærter 

1 bdt. asparges

1 bdt. nye danske gulerødder

50 g. smør

En håndfuld frisk mynte og persille

100 ml. bouillon 

Grøn vildtkrydderi fra Rævhede 

Salt og peber

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 180 grader almindelig oven. Start med at brune hjortefilet af på en pande med lidt smør og olie. Krydre med salt, peber og vildtkrydderi ved mellemhøj varme, omkring 3 min. på hver side. Kom kødet i ovenen i 10-12 min. Steg baconternene let sprøde, hvorefter du tilsætter perleløgene, asparges og gulerødderne sammen med bouillionen og lad simmer i 3-4 min. Tag panden af varmen hvorefter du tilsætter smørret, hjertesalat bladene, ærterne, friske persille, mynte og vend alt sammen. Smag til med salt og peber. 
Efter at hjortefileten har hvilet i omkring 5 min kan du skære det i skiver. Server med nye kartofler, vendt i smør, citronsaft og friske urter. 

Udskriv