Salat med røget hjorteinderlår
Til 4 personer
Ingredienser
- 2 stk røget hjorteinderlår
- 1 lollosalat
- 1 frissesalat
Olie/eddikedressing
- 2 dl vindruekerneolie
- 2 spsk rødvinseddike
- ½ løg
- 1 tsk rosmarin
- 2 kviste persille
- Salt og peber
Pynt
- 1 bk cherrytomater
- Persille
Peberrodsdressing
- 3 spsk mayonnaise
- 3 spsk let pisket fløde
- 2 tsk grovkornet sennep
- 1 tsk honning
- 2 spsk hakket peberrod
- 1 tsk hakkede pistacienødder
- Salt og peber
Sådan gør du
Salaten lægges i koldt vand i 30 min, så den bliver rengjort og dejlig sprød. Alle ingredienser til olie/eddikedressingen køres på en blender i 2 min. og hældes på en brugt vinflaske - så har man altid en god dressing til sin salat. Flasken stilles på køl og rystes før anvendelse. Peberrodsdressingen laves også imens salaten ligger i vand; også her røres alle ingredienser sammen og stilles koldt.
Anretning på 4 store tallerkner: Salaten rystes fri for vand og plukkes i lidt mindre, men grove stykker. Kom salaten i en skål og hæld 2-3 spsk olie/eddikedressing over og vend varsomt rundt i salaten. Fordel salaten på midten af tallerknerne, så den danner en pyramide. Hjorteinderlårene skæres i ½ cm tykke skiver, som lægges 2 og 2 sammen 3 steder på tallerknen op ad salaten. I de 3 mellemrum lægges 1 tsk peberrodsdressing. Salaten pyntes med cherrytomater og persille.
En herlig velsmagende og sund forret.
Som alternativer til hjorteindelår kan der bruges tørsaltet og bøgerøget okseinderlår, hjortehjerte, bøgerøget vildsvineinderlår, tørsaltet og bøgerøget bisoninderlår eller timianrøget zebra.
Velbekomme!
Rævhede Naturprodukter