Marineret hjorteryg

med skysauce

Til 6 personer

 

Ingredienser 2-3 kg hjorteryg

  • 1 dåse honning
  • 1 dåse syltede grønne Madagaskarpeber
  • 1 flaske rødvin
  • 1 kinaradise
  • 10 tomater
  • 12 bagekartofler
  • ½ liter fløde
  • 75 gram smør
  • 3 spsk mel
  • 6-8 skiver spæk

Sådan gør du

Hjorteryggen klargøres til marinering, madagaskarpeberet knuses og blandes med honning. Dette piskes sammen med den hele flaske rødvin og hældes over dyreryggen, som skal ligge med kødet nedad. Marineres i ca. 4 timer.

Ryggen tages op og steges i en ovn ved ca. 200 grader. Spækket lægges over, så det dækker kødet.
Ryggen brunes godt af og krydders med salt.
Den skal have ca. 30 min., ud og hvile i 30 min., ind igen i 20 min., ud i 20 min., ind i 10 min., og ud til den skal serveres – mindst 10 min. før.

 

Skysauce

Saften som ryggen har været marineret i, koges ned i en gryde, tages af ilden og drysses med 3 spsk mel. Når melet er faldet til bunds, så skal det over ilden igen. Det koges op og monteres med fløden.
Smages til med salt og farves med lidt kulør. Hvis den smager for meget af peber, kan der kommes lidt mere honning i.

 

Kinaradise med tomat-concasse’e

Kinaradissen skæres i tern, tomaterne skæres i kvarte og kernerne fjernes. Derefter skæres tomaterne i mindre både.
Smelt noget smør i en gryde og rist radise og tomaterne af i ca. 5 min. Krydr med salt og karry.

 

Græske kartofler

Kartoflerne skrælles og skæres i kvarte på langs.
Smelt derefter noget smør i en tykbundet gryde eller pande, og steg kartoflerne godt af. De skal krydres med salt, peber, paprika, esdragon, merian og tørret dild - eller hvad du har af tørrede krydderurter.
Derefter kommes kartoflerne op i et ildfast fad og steges færdig i ovnen ved 200 grader i ca. en time. 
De skal vendes jævnligt under stegningen. 

 

Velbekomme!

Rævhede Naturprodukter 

Produkter

Kontakt

Rævhede Naturprodukter
Sandmosevej 84 Rævhede
9440 Aabybro
Danmark

Tlf.: 9824 3123
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Information

Jimmy Lunde Havgaard valgte i 1989 at tage orlov fra Jægerkorpset og startede dét som i dag er kendt som Rævhede Naturprodukter. Læs mere...

*Vejledende priser
Bemærk venligst, at priserne kan variere afhængig af sæson