Marineret hjorteryg
med skysauce
Til 6 personer
Ingredienser 2-3 kg hjorteryg
- 1 dåse honning
- 1 dåse syltede grønne Madagaskarpeber
- 1 flaske rødvin
- 1 kinaradise
- 10 tomater
- 12 bagekartofler
- ½ liter fløde
- 75 gram smør
- 3 spsk mel
- 6-8 skiver spæk
Sådan gør du
Hjorteryggen klargøres til marinering, madagaskarpeberet knuses og blandes med honning. Dette piskes sammen med den hele flaske rødvin og hældes over dyreryggen, som skal ligge med kødet nedad. Marineres i ca. 4 timer.
Ryggen tages op og steges i en ovn ved ca. 200 grader. Spækket lægges over, så det dækker kødet.
Ryggen brunes godt af og krydders med salt.
Den skal have ca. 30 min., ud og hvile i 30 min., ind igen i 20 min., ud i 20 min., ind i 10 min., og ud til den skal serveres – mindst 10 min. før.
Skysauce
Saften som ryggen har været marineret i, koges ned i en gryde, tages af ilden og drysses med 3 spsk mel. Når melet er faldet til bunds, så skal det over ilden igen. Det koges op og monteres med fløden.
Smages til med salt og farves med lidt kulør. Hvis den smager for meget af peber, kan der kommes lidt mere honning i.
Kinaradise med tomat-concasse’e
Kinaradissen skæres i tern, tomaterne skæres i kvarte og kernerne fjernes. Derefter skæres tomaterne i mindre både.
Smelt noget smør i en gryde og rist radise og tomaterne af i ca. 5 min. Krydr med salt og karry.
Græske kartofler
Kartoflerne skrælles og skæres i kvarte på langs.
Smelt derefter noget smør i en tykbundet gryde eller pande, og steg kartoflerne godt af. De skal krydres med salt, peber, paprika, esdragon, merian og tørret dild - eller hvad du har af tørrede krydderurter.
Derefter kommes kartoflerne op i et ildfast fad og steges færdig i ovnen ved 200 grader i ca. en time.
De skal vendes jævnligt under stegningen.
Velbekomme!
Rævhede Naturprodukter