Hvidvinsbovsteg

med hvidløgskartofler, gratinerede tomater og flødesauce

Til 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg hjortebov
  • 2 tsk salt
  • 3 dl hvidvin
  • 1 tsk estragon
  • 1 finthakket løg
  • 1 tsk merian
  • 1 dl hjortebouillon

 

Sauce

  • 2 dl piskefløde
  • Salt og peber
  • Evt. kulør

Sådan gør du

Boven gnides med salt, lægges i et ildfast fad og brunes i 20 minutter ved 200 grader.
Hvidvin, bouillon, estragon, løg og merian koges ned i en gryde i ca. 10 minutter.
Blandingen sies og hældes over kødet. Stilles i ovnen i ca. 30-35 minutter eller til kødet er mørt.

Skyen hældes fra og fløden tilsættes, lad saucen simre ved svag varme i 10 minutter mens stegen trækker, der smages til med salt og peber, tilsættes evt. lidt kulør.

Ved anretningen skæres kødet ud i tynde skiver.
Hertil serveres hvidløgskartofler, gratinerede tomater og flødesauce.

 

Hvidløgskartofler 

  • 1 kg kartofler
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk salt
  • 3 dl piskefløde
  • 2 spsk revet ost
  • 1 løg
  • Salt og peber
  • Paprika

Sådan gør du

Kartoflerne skrælles og skæres i skiver. Løg og hvidløg pilles og hakkes fint.
Kartofler, løg og hvidløg lægges lagvis i et smurt ildfast fad, fløden hældes ved, krydres med salt, peber og paprika. Stilles i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time.
Den revne ost drysses over, når halvdelen af tiden er gået.

 

Gratinerede tomater

  • 4 stk fuldmodne tomater
  • 1 tsk salt
  • Rasp

Sådan gør du
Tomaterne halveres, drysses med salt og merian, lidt rasp drysses over.
Gratineres i ovnen ca. 5 minutter ved 225 grader.

 

Bon appetit

Rævhede Naturprodukter 

Produkter

Kontakt

Rævhede Naturprodukter
Sandmosevej 84 Rævhede
9440 Aabybro
Danmark

Tlf.: 9824 3123
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Information

Jimmy Lunde Havgaard valgte i 1989 at tage orlov fra Jægerkorpset og startede dét som i dag er kendt som Rævhede Naturprodukter. Læs mere...

*Vejledende priser
Bemærk venligst, at priserne kan variere afhængig af sæson