Hjorteryg
med brunede kartofler, smørsauterede rødkål og appelsinsauce
Til 4 personer
Ingredienser
- Ca. 2 kg hjorteryg
- 1 stort løg
- 2 tsk. merian
- 3 appelsiner
- Salt og peber
- 3 dl hjortebouillon
- 1½ dl appelsinsaft
- Reven skal af 2 appelsiner
- 1 dl piskefløde
Sådan gør du
Løgene hakkes og kommes i et smurt ildfast fad og merian drysses over. Skræl appelsinerne tyndt. Fjern den hvide hinde og skær skrællen i fine strimler og fordel dem over løgene. Gnid kødet med salt og peber og læg det i fadet. Skær appelsinerne i skiver og læg dem hen over hjorteryggen. Hæld bouillon og appelsinsaft over. Lad den stege i en varm ovn ved 180° i 60-85 min. til kødet er mørt. Si saucen ned i en gryde og lad den koge indtil den er tilpas tyk. Rør fløden i og kog den op igen. Smag til med salt og peber.
Brunede kartofler
- 800 g aspargeskartofler
- 3-4 spsk. sukker
- En klat smør
Sådan gør du
Kartoflerne koges, pilles og afkøles. Sukkeret smeltes på panden til den er gylden, og smør kommes i. Når det er brunet af, skylles kartoflerne i koldt vand og lægges på panden. De skal stå på lavt blus og brunes stille, panden rystes fra tid til anden.
Smørsauterede rødkål
- 1 lille rødkål
- 200 g rosiner
- Saften fra 1 citron
- Salt og peber
- 25 g smør
- 1 dl rødvin
Sådan gør du
Rødkålen snittes fint. Smør smeltes og brunes i en stegegryde. Rødkål svitses af, citronsaften og rødvin hældes ved. Lad det simre ved svag varme i 10 min., og kom rosinerne i de sidste 5 min.
Bon appetit
Rævhede Naturprodukter