Hjorteryg

med brunede kartofler, smørsauterede rødkål og appelsinsauce

Til 4 personer

Ingredienser

  • Ca. 2 kg hjorteryg
  • 1 stort løg
  • 2 tsk. merian
  • 3 appelsiner
  • Salt og peber
  • 3 dl hjortebouillon
  • 1½ dl appelsinsaft
  • Reven skal af 2 appelsiner
  • 1 dl piskefløde

Sådan gør du
Løgene hakkes og kommes i et smurt ildfast fad og merian drysses over. Skræl appelsinerne tyndt. Fjern den hvide hinde og skær skrællen i fine strimler og fordel dem over løgene. Gnid kødet med salt og peber og læg det i fadet. Skær appelsinerne i skiver og læg dem hen over hjorteryggen. Hæld bouillon og appelsinsaft over. Lad den stege i en varm ovn ved 180° i 60-85 min. til kødet er mørt. Si saucen ned i en gryde og lad den koge indtil den er tilpas tyk. Rør fløden i og kog den op igen. Smag til med salt og peber. 

 

Brunede kartofler

  • 800 g aspargeskartofler
  • 3-4 spsk. sukker
  • En klat smør

Sådan gør du

Kartoflerne koges, pilles og afkøles. Sukkeret smeltes på panden til den er gylden, og smør kommes i. Når det er brunet af, skylles kartoflerne i koldt vand og lægges på panden. De skal stå på lavt blus og brunes stille, panden rystes fra tid til anden.

 

Smørsauterede rødkål

  •  1 lille rødkål
  •  200 g rosiner
  •  Saften fra 1 citron
  •  Salt og peber
  •  25 g smør
  •  1 dl rødvin

Sådan gør du 

Rødkålen snittes fint. Smør smeltes og brunes i en stegegryde. Rødkål svitses af, citronsaften og rødvin hældes ved. Lad det simre ved svag varme i 10 min., og kom rosinerne i de sidste 5 min. 

 

Bon appetit

Rævhede Naturprodukter

Produkter

Kontakt

Rævhede Naturprodukter
Sandmosevej 84 Rævhede
9440 Aabybro
Danmark

Tlf.: 9824 3123
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Information

Jimmy Lunde Havgaard valgte i 1989 at tage orlov fra Jægerkorpset og startede dét som i dag er kendt som Rævhede Naturprodukter. Læs mere...

*Vejledende priser
Bemærk venligst, at priserne kan variere afhængig af sæson