Baconbarderet hjortemørbrad
på urtebund med kartoffelgratin
Til 4-6 personer
Ingredienser
- 800 gram mørbrad eller filet
- 8 stk. mellemstore gulerødder
- 1 stk. selleri
- 1 stk. porre
- 150 gram østershat
- 100 gram smør
- Salt, peber og vildtkrydderi
- 1 spsk. fransk sennep
- 15-20 stk. bacon – tynde skiver
Sådan gør du
Mørbrad eller filet afpudses.
Gulerødder og selleri skrælles og rives groft.
Det hvide af porren flækkes på langs og snittes groft. Østershattene skylles og skæres i grove strimler.
Smørret smeltes på panden eller i stegegryde, hvorefter kødet brunes på alle sider. Krydres med salt, peber og vildtkrydderi. Kødet tages af panden og skal trække i ca. 10 min. Kødet gnides nu ind i fransk sennep og baconskiverne rulles omkring kødet. De klargjorte grøntsager vendes i det smør, som kødet har været stegt i. Grøntsagerne lægges i et ildfast fad, hvor der også skal være plads til kødet. Kødet lægges oven på grøntsagerne og steges i varm ovn ved 180 grader i 10-15 min. Kødet vendes, når den halve stegetid er gået.
Kartoffelgratin
- 800 gram kartofler
- 1stk. mellemstore løg
- 1 stk. squash
- 5 stk. modne tomater
- salt, peber og vildtkrydderi
- ¾ liter piskefløde
Sådan gør du
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver. Løget pilles og hakkes, squashen og tomaterne skæres i skiver.
Der lægges et lag kartofler i bunden af det ildfaste fad, derefter løg, squash og tomatskiver. Krydres med salt, peber og vildtkrydderi. Et nyt lag kartofler, grøntsager plus krydderi. Til sidst hældes fløden på, så det dækker.
Sættes i ovnen i ca. 1 time.
Bon appetit
Rævhede Naturprodukter