Helstegt hjortefilet
med løse ris, ristede frugter og karrysauce
Til 4 perosner
Ingredienser
- 800 gram afpudset hjortefilet
- 2 tsk. salt
- ca. 500 gram kogte løse ris
- 1 spsk. sød soja sauce
Sauce
- 2 stk. grofthakket løg
- 50 gram smør
- 1 spsk. karry
- 1 tsk. paprika
- 125 gram mel
- 2 dl. hjortebouillon, skyen fra kødet
- 2 dl. piskefløde
- 2 stk. groftrevet syrlige æbler
- salt og peber
Fileten brunes godt af i smør i en gryde og krydres med salt. Kødet pakkes i alufolie og lægges i et ildfast fad, som steges i ovn i 20 – 30 min. ved 200 grader, til kødet er mørt.Til sauce svitses løgene i smør sammen med karry og paprika. Mel drysses over og bouillon hældes ved sammen med de revne æbler. Saucen koges godt igennem, fløde tilsættes og der smages til med salt og peber. Lige inden serveringen røres skyen fra kødet i saucen.
Ristede frugter
- 2 stk. flækkede bananer
- 4 skiver frisk ananas
- 25 gram smør
Bananerne ristes i smør på panden, ligeledes gør ananas. Ved servering anrettes frugterne ved siden af kødet. De kogte løse ris, blandes med 1 spsk. sød soya inden servering.
Bon appetit!
Rævhede Naturprodukter