Hjortekølle - En ret til hele familien
Ingredienser
Til 4 personer
1 stk. hjortekølle ca. 600 g.
fra Rævhede Naturprodukter
8-12 skiver tørsaltet bacon
fra Rævhede Naturprodukter
1 stor bdt. grønne asparges
1 fl. vildt fond
fra Rævhede Naturprodukter
Vildtkrydderi original og rød
fra Rævhede Naturprodukter
1 løg
1/4 fløde
Oliven olie
Salt og peber
Chutney
Parmesan
Sådan gør du
Start med at gnide hjortekøllen ind i olivenolie, salt, peber og de to forskellige vildtkrydderi. Brun den af på pande, så den får en flot farve. Kom i ovnen ved 160 grader i cirka 40 min eller indtil at den har en kernetemperatur mellem 56-60 grader(rosastegt), da den vil stige lidt imens den får lov til at trække i omkring 15 min. Når køllen er kommet i ovnen, start med at sautere løget sammen med 2 spsk. vildtkrydderi. Tilsæt fonden og fløden og lad det koge op, derefter skrue ned for varmen og lad det simmer imens du venter på dyrekøllen. Skær tynde skiver af det tørsaltet bacon og vikkel det rundt om 2-3 grønne asparges, riv parmesan over og sæt i ovnen i ca. 15 min. Anret retten med hjortekøllen, vildtsaucen og de bacon viklet asparges sammen med en fransk kartoffelgratin og lidt chutney.