
Ovnstegt Muntjacryg
Ingredienser
Til 4-6 personer
_______________
Til kødet
1 muntjacryg fra Rævhede
1 spsk. Orginal Vildtkrydderi
1 spsk. Grøn Vildtkrydder
Salt og peber
Oliven olie
1 stor håndfyld hakket bredbladet persille
1 god klat smør
______________
Til saucen
1 flaske vildtfond
4 dl rødvin
1 dl balsamico
100 g smør
_____________
Evt. tilbehør
Ovenstegte små kartofler, rødløg,
og tomater på stilk, samt smør stegte
søde ærter der er let mast.
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 250 grader almindelig oven. Start med at skære de to små mørbrfad af på undersiden af muntjacryggen, da de vil blive tilberedt hurtigere end resten af kødet. Disse kan hurtigt vendes på panden 1 eller 2 minutter, når resten af ryggen er klar til at blive severet. Marinere kødet med krydderiblandingen, breadbladet persille og olie. Sæt et stege termometer i ryggen og kom den i oven og steg i cirka 10 min, før du skruer ned til 150 grader og smider smørklatten oven på ryggen. Når ryggen ramer 54-56 grader, det tager ikke lang tid, kan du tage den ud af ovnen og lad den trække i cirka 10 min, inden den skæres ud. Saucen kan laves på forhånd eller når du sætter ryggen i ovnen. Start med at varme balsamicoeddiken op og lad den koge godt ind, før du tilsætter rødvinen og koger den godt ind også. Nu hældes vildtfonden i og lad den koge ned til at saucen har den rigtige konistens og smag, evt. tilsæt lidt sødt. Til sidst tilsættes smørret lidt af gangen, indtil den er dejlig rund i smagen. Server ryggen på et flot fad eller lav en servering den kraftige sauce og grønsager, inspirret af billedet/