Nordisk carpaccio af hjort
Lækker og nem forret/mellemret som kan forberedes i god tid og smager som en drøm!
Til 4 personer
Ingredienser
- 400g afpudset Hjortefilet
- 100g frisk palmekål eller grønkål
- 1 skive god rugbrød
- 50g god ost, f.eks. vesterhavsost
- urteolie
- friske urter
- smør
Sauce
- 1 dl olivenolie
- 1 tsk god sennep
- 2 spsk fløde
- 1 håndfuld friskhakket persille eller basilikum
Har man god tid, forberedes dette dagen før. Dette er dog ikke et must!
Hjortefileten afpudses og rulles evt. i peber eller friske urter. Derefter rulles den ind i et stykke madlavningsfolie, således at formen er helt rund. Fileten fryses nu til dagen efter.
Hjortefilen afpudses og brunes hård hele vejen rundt, dette må maks. tage 1 min. Rugbrødet skæres i tern og brunes i smør til det er helt sprødt, og drysses med lidt havsalt. Kålet snittes og ristes på panden med lidt smør i ca. 2 min til det får en flot gylden farve. Alle ingredienserne til saucen blandes sammen og smages til. Fordel saucen på 4 tallerkener og smør den ud.
Hjortefileten skæres i tynde skiver og lægges på tallerkenen så saucen er dækket. Fordel derefter kål, rugbrødstern og de syltede løg på tallerkenen. Riv lidt ost groft over anretningen, og giv til sidst retten et skvæt af urteolien og en ordentlig omgang salt og peber.
Velbekomme fra Rævhede Naturprodukter