Carpaccio

Nordisk carpaccio af hjort

Lækker og nem forret/mellemret som kan forberedes i god tid og smager som en drøm!

Til 4 personer


Ingredienser

  • 400g afpudset Hjortefilet
  • 100g frisk palmekål eller grønkål
  • 1 skive god rugbrød 
  • 50g god ost, f.eks. vesterhavsost
  • urteolie
  • friske urter 
  • smør

råsyltede rødløg

Sauce

  • 1 dl olivenolie
  • 1 tsk god sennep
  • 2 spsk fløde
  • 1 håndfuld friskhakket persille eller basilikum

Har man god tid, forberedes dette dagen før. Dette er dog ikke et must!

Hjortefileten afpudses og rulles evt. i peber eller friske urter. Derefter rulles den ind i et stykke madlavningsfolie, således at formen er helt rund. Fileten fryses nu til dagen efter.

Hjortefilen afpudses og brunes hård hele vejen rundt, dette må maks. tage 1 min. Rugbrødet skæres i tern og brunes i smør til det er helt sprødt, og drysses med lidt havsalt. Kålet snittes og ristes på panden med lidt smør i ca. 2 min til det får en flot gylden farve. Alle ingredienserne til saucen blandes sammen og smages til. Fordel saucen på 4 tallerkener og smør den ud.

Hjortefileten skæres i tynde skiver og lægges på tallerkenen så saucen er dækket. Fordel derefter kål, rugbrødstern og de syltede løg på tallerkenen. Riv lidt ost groft over anretningen, og giv til sidst retten et skvæt af urteolien og en ordentlig omgang salt og peber.

Velbekomme fra Rævhede Naturprodukter

 

 

 

Produkter

Kontakt

Rævhede Naturprodukter
Sandmosevej 84 Rævhede
9440 Aabybro
Danmark

Tlf.: 9824 3123
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Information

Jimmy Lunde Havgaard valgte i 1989 at tage orlov fra Jægerkorpset og startede dét som i dag er kendt som Rævhede Naturprodukter. Læs mere...

*Vejledende priser
Bemærk venligst, at priserne kan variere afhængig af sæson